NOTÍCIES 2016

Desembre

Crònica de la "Muga Bike"

Hola companys

 

Sóc en Quico Sabaté, un dels últims maquis que va oferir resistència al règim franquista. El dimecres 28 de desembre em vaig trobar un grup de ciclistes que pedalaven per la meva zona, als voltants del riu la Muga. Eren del Club Ciclista Banyoles. La veritat és que feia molta fred però no semblava pas que en tinguessin gaire. Em van explicar que havien sortit de Serinyà a les 8 del matí i que a aquella hora sí que en feia de fred. També em van comentar que tenien previst arribar a les 6 de la tarda, ja de fosc. Déu n'hi do! Això és quasi tan dur com les rutes que feia jo per aquí a la frontera.

Primer els vaig trobar esmorzant al coll de Monteia i després es veu que n'hi havia dos que anaven molt "cuits" i es van parar a agafar forces a l'Hostal la Muga. Després de pujar i pujar i pujar, es van aturar al Coll de Principi a dinar. Sort en van tenir de poder comptar amb l'ajuda de dos companys seus que els havien seguit amb cotxe i que portaven la teca. Els del cotxe es veu que va haver-hi un moment que es van equivocar de camí però gràcies a uns caçadors van trobar la ruta correcta. El conductor es diu Lucre i l'acompanyant Albert, i se'ls veia molt trempats. Després de dinar i amb la panxa plena van tirar cap a Sadernes (uns 16 km de baixada).

Suposo que devien arribar bé a Serinyà i que van poder gaudir d'una bona cervesa.

Espero tornar-los a trobar l'any vinent, tot i que n'hi havia algun que volia llençar la bicicleta. Home, és que 100km amb btt ha de ser molt dur!

 

Sortida amb BTT: La Muga Bike

Dimecres, 28 de desembre de 2016

 

Es tracta d'una sortida de tot el dia d'aproximadament 100 km amb bicicleta de muntanya. 

Hora de sortida: 8:00h

Hora d'arribada:  aproximadament a les 6 de la tarda.

Lloc de sortida: parada de la Teisa de Serinyà (a l'entrada del poble).

Recorregut: Serinyà - Monteia - Sant Joan de Bossols - Hostal de la Muga - Coll de Principi - Pla de la Bateria - Sadernes - Besalú -Serinyà (2586 m de desnivell)

Observacions: s'ha de portar esmorzar. El dinar el posa el club. Ens pararem a dinar a coll de Principi cap a les 3 de la tarda.

Important: si teniu pensat venir, envieu un correu a info@ccbanyoles.com. Així podrem saber quant de menjar hem de portar.

 

Informació sobre les llicències

LLICÈNCIES  ESPORTIVES  DE  CICLISME 

Per a aquest any, la Federació Catalana de Ciclisme ofereix dos tipus de llicència esportiva , Llicència Esportiva  UCI/RFEC  i  Llicència  Esportiva FCC, que permeten participar a les competicions i activitats federades i que inclouen una assegurança d’assistència sanitària en cas d’Accidents i una assegurança de Responsabilitat Civil d’acord amb les prestacions establertes al RD 849/1993.

L'alta sinistralitat del nostre esport, el cost de l’atenció sanitària a Catalunya i la posició actual de les companyies d’assegurances envers les pòlisses destinades a cobrir l’accidentalitat de les activitats esportives de ciclisme ens han dut  aquests últims anys a una pujada progressiva del preu de les llicències que la Federació va assumir en la major part.

De cara a la nova temporada 2017 les companyies d’assegurances ens han portat a un augment important de la prima de  l’assegurança d’atenció sanitària en cas d’accidents.  L’increment real de les dues primes d’assegurances (accidents i responsabilitat civil) ha estat de 33€ en relació al cost de les primes del 2016, que ja havia arribat als 43€.

La Federació segueix assumint els increments dels darrers anys i una  part dels actuals, però ens veiem abocats a repercutir la resta de l’increment als esportistes majors de 16 anys, prioritzant mantenir un preu més baix a les llicències de ciclisme de base.

Per al 2017 la companyia d’assegurances AYAX cobrirà tots els Accidents dels federats majors de 16 anys durant la pràctica global de l'esport ciclista, en tots els casos, i la companyia ALLIANZ cobrirà tots els Accidents dels federats fins a cadets i també la Responsabilitat Civil dels menors.

La companyia d’assegurances CATALANA  OCCIDENTE continuarà cobrint la Responsabilitat Civil de federats majors de 16 anys  i de l’activitat esportiva dels Clubs afiliats.

Les cobertures de les dues Llicències Federatives  inclouen Assegurança d’accidents en la pràctica del ciclisme  il·limitada amb 18 mesos des de l’accident, Assegurança mort causa directa/indirecta  6000€/1800€ Invalidesa 12.000€, Assegurança de Responsabilitat Civil  fins a 350.000 € i Defensa jurídica. 

 

El llistat de preus dels dos tipus de llicència en funció de les categories d’edat els podeu trobar al enllaç Tipus i Preus de Llicències 2017   

 

Recordem que la llicència 2016, amb la respectiva cobertura d’assegurances, finalitza la seva validesa el 31 de desembre i no serà prorrogable al gener.

Tota la informació relativa a la Normativa de Llicències - Tramitació, Documentació, Tipus i Preus, Forma de pagament, Protocol Certificat mèdic, Informació d’assegurances, etc..., i llistat de centres mèdics per al certificat d’aptitud esportiva ho podeu trobar a  www.ciclisme.cat/documentacio/llicencia

En cas de dubte, contactar llicencies@ciclisme.cat

 

CARNET  PER A LA PRÀCTICA DEL CICLISME

Un altra opció per formar part del col·lectiu ciclista català es el Carnet Ciclista lliurat per la Real Federación Española de Ciclismo, i que esta destinat per  a aquelles persones que no competeixen ni participen en marxes i/o pedalades però que volen tenir una assegurança d’accidents i RC per anar amb bici en les sortides de Club o de forma individual.

El Carnet Ciclista NO és una llicència federativa i  NO et permet participar en esdeveniments federats ni Competicions ni Marxes/Pedalades Cicloturistes.

Les cobertures del Carnet Ciclista inclouen Assegurança d’accidents en la pràctica del ciclisme  fins a 2.000 €,

Assegurança de Responsabilitat Civil  fins a 150.000 €, Defensa jurídica i reclamació de danys, Assegurança Mort-Invalidesa  6.000€.

Al no haver de complir amb les prestacions obligatòries per a les Llicències oficials esportives que marca el  RD 849/1993, el cost del Carnet Ciclista es pot reduir de forma considerable.

Cost Carnet Ciclista :  40€

El Carnet Ciclista està adreçat per als ciclistes aficionats individuals i als socis de les Entitats ciclistes que tan sols volen practicar el ciclisme en les sortides col·lectives de Club. Si ocasionalment es vol participar en una Marxa Cicloturista de Carretera del Calendari Català tindreu una reducció del preu de la Llicència de dia. En les Pedalades i Marxes de BTT no hi ha reducció del cost de la Llicència de dia.

Les Entitats ciclistes podran sol·licitar el carnet Ciclista  clicant al banner  “Carnet Ciclista”  a la  pàgina web federativa.  La Real Federación Española de Ciclismo enviarà el Carnet Ciclista per correu postal directament al domicili de l’esportista. 

 

Salutacions,

 

Delegació de la FCC a Girona

Tipus i preus de les llicències 2017

Ja han sortit els preus de les llicències. En general s'han encarit força. Això és degut a que les assegurances han negociat a l'alça pels accidents ocorreguts aquest any 2016.

Aquí sota mateix podeu descarregar-vos dos fitxers. En un podeu veure els preus i en l'altre els àmbits que cobreix la llicència i l'assegurança inclosa en aquesta.

 

Nota: les persones que vareu tramitar la llicència el dia de l'assemblea ja passarem comptes al'hora d'entregar-la.

 

Tipus i preus llicències 2017.pdf
Documento Adobe Acrobat 48.2 KB
Àmbits de la llicència.png
Formato Portable Network Image 106.3 KB

Assemblea General de Socis/Sòcies

L'Assemblea anual del Club ha de permetre fer un balanç de l’activitat portada a terme pel Club durant aquest temporada, les previsions que tenim pel proper any i la situació econòmica que tenim. Però allò que és important en una reunió d’aquest tipus és escoltar la veu dels socis i sòcies del Club i fer suggeriments i propostes que poden enriquir el funcionament de l’entitat i el desenvolupament de les nostres activitats. Animeu-vos a participar-hi.

 

Dia: dissabte, 17 de desembre de 2016

Hora: 1a convocatòria a les 5h de la tarda - 2a convocatòria a les 5:15h de la tarda

Lloc: Escola La Draga de Banyoles. L’adreça és passeig Lluís Ma Vidal 32-42. Si veniu amb cotxe, s’hi accedeix pel carrer Sant Mer venint del Club Natació Banyoles.

Tramitació de llicències

Com ja va sent costum els darrers anys, aprofitarem la convocatòria a l’Assemblea anual per a sol•licitar la renovació de les llicències federatives de ciclisme per les diferents modalitats i per aquells que encara no en disposen de fer-ne la sol•licitud per primera vegada. Aquest any ho hem tornat a avançar per tal que tothom pugui disposar de la llicència 2017 com més aviat millor. Amb la gestió telemàtica de les sol•licituds s’ha agilitzat molt la tramitació. Només us demanem que per simplificar-ho, tots els que us vulgueu treure la llicència ho feu aquest dia, bé personalment, bé facilitant les dades a un company o bé fent arribar de forma prèvia les vostres dades i el pagament de la llicència a un membre de la Junta.

S’ha de recordar per a tots aquells que participin a les sortides de carretera i BTT, que és molt recomanable disposar de la llicència federativa. Encara que no participeu en marxes ciclistes o proves de caràcter competitiu, on sí que cal disposar de la llicència, aquesta us dóna cobertura en cas d’accident i el que és més important, en la responsabilitat civil.

Dia: 17 de desembre de 2016.

Hora: de 4h a 5h de la tarda, just abans de l’assemblea general de socis

Lloc: Escola La Draga de Banyoles

Important: Intenteu venir tots aquest dia per tal de facilitar la feina. Porteu la documentació necessària i l’imprès de sol•licitud a punt. El certificat mèdic només és obligatori per llicències de competició. Tot i això, és recomanable per als cicloturistes.

 

Documentació necessària per tramitar la llicència

A continuació us posem els documents necessaris per tramitar la llicència. A la web de la Federació Catalana de Ciclisme també teniu tota la informació necessària i els impresos que necessiteu.

En qualsevol cas, farà falta la següent documentació:

- Sol•licitud de llicència

- Certificat mèdic (només per competició, no per cicloturisme)

- Fotocòpia del DNI (només per noves sol•licituds)

- Compromís esportiu (només per Cadet, Junior, Sub.23 i Elit)

 

Sol·licitud llicència.pdf
Documento Adobe Acrobat 72.0 KB
Certificat mèdic d'aptitud esportiva.pdf
Documento Adobe Acrobat 55.3 KB

Sortida de Nadal

Diumenge, 18 de desembre de 2016

 

Farem una doble sortida de btt i carretera per donar la benvinguda a les festes nadalenques i acomiadar l'any 2016.

 

Lloc de sortida de btt i carretera: pàrquing del Supermercat Condis

Hora de sortida de btt: 8h

Hora de sortida de carretera: 9h

Nota: esmorzarem al Celler de l'Adroher. Ens trobarem aproximadament a les 10h al restaurant.

Fotos del dinar de cloenda

Novembre

Dinar de cloenda

Diumenge, 4 de desembre de 2016

 

Un any més la temporada s'acaba i ho volem celebrar tots plegats amb un dinar de cloenda. Com sempre, entregarem les plaques de l'anada a Andorra, el trofeu de la regularitat, la crono de St Patllari i la cronoescalada a Rocacorba.

 

Lloc: Restaurant la Carpa de Banyoles, davant l'estany.

Hora: 14h

Preu menú adult: 20€

Preu menú infantil: 12€

Tiquets: es vendran a Fruiteria Jaume i Dolors fins el dia 2 de desembre. L'adreça és Mossèn Sala, 8; a prop de la Renault.

Nota: Com a mostra d'agraïment, els col·laboradors tenen el dinar pagat. Els membres de la junta ens posarem en contacte amb ells. Si algú ha col·laborat i no és avisat, que es posi en contacte amb nosaltres.

 

- Aquest any tornarem a fer una Quina Solidària per destinar-ho a la Marató de TV3.

Apunteu-vos-hi!!! 

Fotos de la botifarrada

1a sortida de BTT/Botifarrada

Diumenge, 20 de novembre de 2016

 

Encetem la temporada de la bicicleta de muntanya amb una suau sortida i amb una botifarrada per a tots els socis i sòcies.

 

1a sortida de BTT


Lloc de trobada: Pavelló de la Draga

Hora: 8:00h

Recorregut: farem una suau sortida cap a Cornellà, Camós i Palol d'unes 2 hores per agafar gana per la botifarrada.

 

Botifarrada

 

Lloc de trobada: Can Salvi a la Perpinyana, Camós. És un local darrera l'antic magatzem de les endívies, a prop de la vil·la romana de Vilauba

Hora: 10h aproximadament

Nota: tots els socis hi esteu convidats. Ens trobarem tant els que faran la sortida amb btt com els que puguin venir més tard.

Loteria 2016

Ja tenim el número de loteria del Club Ciclista Banyoles. El podeu trobar a Fruiteria Jaume i Dolors de Banyoles o demanar-ho a qualsevol membre de la junta.

El número que se'ns ha assignat és el 53686. També en podreu comprar al dinar de cloenda. El sorteig tindrà lloc el dia 22 de desembre de 2016. 

No us en quedeu sense!

 

Aquest any la prova de Banyoles serà la de més categoria a l'estat espanyol. Aquí teniu informació treta d'Ocisport:

 

11 i 12 DE MARÇ 2017 - BANYOLES

 

Fitxa tècnica

 

Cursa: 1a prova Copa Catalana Internacional 2017

Categoria UCI: HORS CLASS

Data: 11 i 12 Març

Hora: 9.15h

Ubicació: Parc de la Draga (Banyoles)

Circuit: 7 Km amb un recorregut variat i amb constants desnivells

Organitza: Club Ciclista Banyoles

 

Situació: Banyoles, capital del Pla de l'Estany, Girona. Població amb un marcat accent esportiu i amb uns 17.000 habitants, situada a 100km de Barcelona i a 49km de La Jonquera. La zona disposa d'un gran número de serveis entre els que destaquen el Centre BTT/FCC Pla de l'Estany-Banyoles que ens ofereix circuits per a tots els nivells i amb més de 250 km senyalitzats.

 

Dissabte 11 de març

10.00h-18.00h Recollida de dorsals al Parc de la Draga

12.00h  Reunió d'equips

10:00h - 14.00h  Entreno oficial Copa Catalana Internacional

16.00h  Sortida Fèmines Elit / Sots-23

              Sortida Fèmines Junior / Cadete

              Sortida Fèmines Master 30/40       

17.45h  Premis

 

Diumenge 12 de març

08.00h Recollida de dorsals (fins 30min abans de cada sortida)

08.30h Presentació dels equips

09.15h Primera sortida: Cadets i Màster 40/50/60

10:30h Segona sortida: Júniors i Màster 30

12.30h Tercera sortida: Èlit i Sots23

14.15h Entrega de premis

Octubre

Activitats de final de temporada

Aquest és un primer avanç de les activitats que tenim previst dur a terme aquest final de temporada:

 

20/11/16 Botifarrada/1a sortida de BTT

04/12/16 Dinar de cloenda

17/12/16 Tramitació de llicències/Assemblea

18/12/16 Sortida de Nadal (Carretera/BTT)

28/12/16 La "Muga Bike" - Sortida de BTT de tot el dia

Setembre

Trofeu de la regularitat

Amb la disputa de l'última sortida puntuable per la regularitat, ja tenim guanyadors d'aquesta classificació. Hi ha cinc socis que les han disputat totes. Per ordre alfabètic aquí els teniu:

Pere Garví

Llorenç Llop

Joan Maestre

Fran Roldán

Lluís Torrent

 

Enhorabona a tots ells! També aprofitem per donar les gràcies a tots els socis i sòcies que han participat en alguna de les nostres sortides. I, com no, agrair també l'assistència d'en Pol, en Pere, en Quim i en Joan.

Fran, Joan, Llorenç, Pere i Lluís

S'acaba la temporada de carretera

Aquest últim diumenge de setembre s'ha dut a terme l'última sortida de bicicleta de carretera. El bon temps ha acompanyat als ciclistes i tot s'ha desenvolupat sense incidències.

El recorregut anava fins a tocar de la frontera per l'Alt Empordà, passant per carreteres poc transitades i per pobles típics d'aquesta comarca gironina. S'han respectat tots els reagrupaments i això ha fet que tothom pogués seguir. A Cantallops hi ha hagut una parada per esmorzar. Després de la foto de rigor, i amb les cames ja ben escalfades, s'ha afrontat la segona meitat de la ruta. Després d'un últim reagrupament a Can Vilà, els més valents han enfilat la pujada a Esponellà amb ganes de batalla.

S'ha arribat ben d'hora a Banyoles, just per poder fer la cervesa i l'aperitiu dels diumenges.

10a sortida de carretera: Alt Empordà

Diumenge, 25 de setembre de 2016

 

Recorregut: 115 km

Hora de sortida: 7:30 h.

Lloc de sortida: Pavelló de la Draga

Trofeu regularitat: 120 punts

 

Recorregut: Banyoles - Melianta - Esponellà - Navata - Taravaus - Cistella - Terrades - La Salut - Boadella - Agullana - La Jonquera - Cantallops - Sant Climent Sescebes - Mollet de Peralada - Peralada - Vilabertran (per l'interior) - Figueres - Vilafant - Can Vilà - Esponellà - Melianta - Banyoles.

 

Reagrupaments:  a part de les parades que hi puguin haver per diverses circumstàncies, aquestes són les parades que farem:

- Can Vilà (benzinera)

- La Salut de Terrades

- Agullana (per travessar la Nacional)

- Cantallops (esmorzar)

- Sant Climent Sescebes

- Peralada

- Figueres (benzinera Petronor a la sortida)

- Can Vilà

 

Observacions: és una ruta relativament fàcil. Animem a tots els socis a venir a aquesta última sortida. Farem reagrupaments per tal que tothom pugui seguir.

Recordeu: Porteu l’equipament del Club. Esmorzarem a Cantallops, no us el deixeu.

Nota: demanem disculpes al socis que no puguin venir perquè van a la Marxa Tondo 100%, la nostra intenció era que no coincidís.

 

- El Club no es fa responsable de possibles danys i perjudicis.

Última sortida de carretera

Estem preparant l'última sortida de carretera. Serà el proper 25 de setembre i farem una ruta per l'Alt Empordà. Ben aviat posarem més informació.

Aquest any vàrem posar la data a finals de setembre per tal que no coincidís amb la Marxa 100% Tondo de Sant Joan les Fonts i no ho vam encertar, ja que és el mateix dia. Ho sentim pels socis que volien fer la nostra sortida i la Marxa. L'any vinent mirarem que això no passi.

Agost

Una any més, i ja en són molts, el Club Ciclista Banyoles ha dut a terme la seva clàssica anada a Andorra. Durant més de 40 anys, cada primer dissabte d'agost, els socis del club agafen la bicicleta i recorren els prop de 190 km que hi ha de Banyoles a Andorra.

Donem les gràcies al comú de Sant Julià de Lòria per deixar-nos dutxar al seu centre esportiu. Recordeu que ja fa temps que en Llorenç Batlle va fer les gestions per tal de poder disposar d'aquesta instal·lació. 

Tot va anar molt bé i ara toca fer una mica de vacances.  

 

BON ESTIU A TOTHOM!!!

 

Properes activitats

 

05/04/2020

Sortida carretera a Ca la Nati.

8h matí al pàrquing del Condis de Banyoles.

 

26/04/2020

Sortida carretera a Xenacs

Descomptes pels socis i sòcies

La roba del club

La trobareu a:

 

Can Xumeia

Av. Països Catalans, 93-95 Banyoles

Telf. 972 57 02 61

- Més info -

Llicències

Recolliu-les a can Xumeia

Col·laboradors