El Club


Som un club amb més de 350 socis i amb una llarga història. L'entitat es va fundar a l'any 1957, fa més de 50 anys i, des dels inicis fins els nostres dies el Club Ciclista Banyoles no ha parat de fer ciclisme i ha organitzat esdeveniments esportius de gran nivell.

 

La nostra activitat, amb l'esforç de la junta i dels socis, gràcies al suport i a la col·laboració de les institucions i dels diferents patrocinadors, s'estén a diferents àmbits:

 

•  Ciclisme de lleure: Cicloturisme i BTT.

•  Competició.

•  Organització d'esdeveniments esportius.

Ciclisme de lleure: Cicloturisme i BTT


Des de fa uns quants anys, el nostre club organitza un calendari de marxes per carretera que comença al març i acaba a l'agost. Aquestes sortides es fan en dissabte o en diumenge i són de quilometratge i de desnivell progressius culminant amb la última que va de Banyoles a Andorra. En totes aquestes marxes es compta amb l'acompanyament d'un vehicle del club per assistència i avituallament. També es destacable la prova contrarellotge individual Volta a l'Estany amb lliurament a tots els socis participants d'un trofeu commemoratiu amb el temps assolit.

 

Més recentment, també s'organitza un calendari d'excursions per muntanya amb BTT que comença al setembre i acaba al març. Aquestes excursions es fan normalment els diumenges i són de dificultat tècnica i quilometratge progressius. Es culmina el calendari amb la Pujada a Sant Patllari contra rellotge individual amb botifarrada inclosa i amb lliurament a tots els socis participants d'un trofeu commemoratiu amb el temps assolit.

 

Per premiar la participació, als socis que vagin a cada sortida se'ls atorga una puntuació pel sol fet de participar i al final de temporada s'elabora una classificació de regularitat en cadascuna de les dues modalitats i es lliura un trofeu commemoratiu als primers classificats.

 

En ciclisme de lleure el que es pretén és facilitar als socis la pràctica del ciclisme de carretera i de muntanya amb la finalitat d'estar en bona forma i gaudir de l'esport en un bon ambient, amb companys i amb ganes de passar-ho bé.

 

Des d'aquí convidem a totes les persones que els agradi practicar el ciclisme que es facin socis i participin de les nostres activitats.

Competició


Com a club esportiu que som, també donem importància a la competició. En aquest sentit, la trajectòria del club és llarga i en la seva història hi ha hagut èxits importants.

 

Al llarg de la seva història, el Club Ciclista Banyoles ha arribat a comptar amb diversos equips que han representat el ciclisme gironí arreu de Catalunya i arreu de l'Estat. Fa uns anys en ciclisme de carretera amb un equip amateur i amb equips en altres categories; i més recentment amb un equip de BTT que a l'any 2005 ha sigut considerat de forma unànime com l'equip revelació del BTT català i espanyol.

 

Actualment, el club compta amb un equip de competició de BTT en totes les categories i amb un equip de carretera en les categories master i veterans.

Organització d'esdeveniment esportius


Amb l'objectiu de donar a conèixer, difondre i promoure el ciclisme en la demarcació de Banyoles i del Pla de l'Estany, des dels seus inicis el Club Ciclista Banyoles s'ha significat com organitzador de proves i curses de diversos nivells.

 

Actualment, cada any, organitzem una cursa social de carretera, la prova inaugural de la Copa Catalana BTT Internacional  i una marxa cicloturista de carretera anomenada les Goges.