PERFILS I ALTIMETRIA DELS RECORREGUTS

 

PERFIL DEL RECORREGUT CURT DE LA VII MARXA DE LES GOGES

 

Dificultats muntanyoses durant el recorregut (4 colls):

  • Km. 27. Collet de Can Jou (360 m). 3,2 km al 6%
  • Km. 56. Sant Cosme (461 m). 5 km al 5%
  • km. 66. Coll de Caselles (618 m). 5 km al 5%
  • km. 81. Coll de Falgons (380 m). 1,7 km al 9%

PERFIL DEL RECORREGUT LLARG DE LA VII MARXA DE LES GOGES

 

 

Dificultats muntanyoses durant el recorregut (6 colls):

  • km. 27. Collet de Can Jou (360 m). 3,2 km al 6%
  • km. 62. Collet de Colldecarrera (636 m). 11,5 km al 6% i rampes finals del 10%
  • km. 72. Collada de Sant Pau (935 m). 9 km amb 2 km finals al 8%
  • km. 88. Coll de Santigosa (1.064 m). 6 km al 5% i rampes de fins al 7%.
  • km. 112. Coll de Caselles (618 m). 5 km al 5%
  • Km. 128. Coll de Falgons (380 m). 1,7 km al 9%

 

 


Descarga
Descarregeu el perfil del Recorregut Curt
LES GOGES 2014 PERFIL MARXA CURTA.pdf
Documento Adobe Acrobat 23.5 KB
Descarga
Descarregeu el perfil del Recorregut Llarg
LES GOGES 2014 PERFIL MARXA LLARGA.pdf
Documento Adobe Acrobat 25.1 KB


La muntanya de Les Goges

Darrers metres del Collet de Can Jou
Darrers metres del Collet de Can Jou

 

COLLET DE CAN JOU


Primer aperitiu de la Marxa amb 3,2 km de pujada i uns 170 m de desnivell. Port curt entre Maià de Montcal i Beuda, amb una mitjana del 6% i unes rampes en els trams finals amb pendents màximes del 12%. Des de la seva coronació a 360 m d'alçada es succeeix una ràpida baixada fins al petit nucli de Beuda


Pas per Sant Cosme
Pas per Sant Cosme

 

SANT COSME


Pas exclusiu pel recorregut curt entre Castellfollit de la Roca i Olot. Petita collada de 5,5 km amb uns 170 m de desnivell. Carretera en bon estat amb rampes molt esteses d'aproximadament un 4-5% de mitjana. Només cal destacar alguns petits trams que arriben fins el 10%.


Tram final de Colldecarrera
Tram final de Colldecarrera

COLLET DE COLLDECARRERA (VALL DEL BAC)

 

Una de les pujades estrella del recorregut llarg de la Marxa, amb 10 km de distància i 460 m de desnivell, per culminar als 636 m del Collet de Colldecarrera. Els dos últims quilòmetres són molt durs amb rampes mitjanes del 10%, amb màxims al km 9 del 15% i en el darrer km del 18%. Una autèntica paret de l'Alta Garrotxa.


Pujada per la Vall del Bac al Collet de Sant Pau
Pujada per la Vall del Bac al Collet de Sant Pau

COLLADA DE SANT PAU (VALL DEL BAC)


Després d'una curta baixa de Colldecarrera, on cal pendre precaucions, s'encadena la pujada a la Collada de Sant Pau. Pujada una mica més suau que l'anterior, però llarga que castiga les cames. De 9 km de longitud amb 337 m de desnivell guanyats, per coronar als 935 m de la collada. Els primers quilòmetres amb constants pujades i baixades és un autèntic trencacames, per arribar als dos quilòmetres finals més constants al 7-8% i rampes màximes del 10-12%.

 


Pas pel coll de Santigosa
Pas pel coll de Santigosa

COLLADA DE SANTIGOSA

 

El sostre de la Marxa amb 1.064 m.s.n.m. Collada de 8 km de distància amb 280 m de desnivell. Té dos trams marcats, un primer a la sortida de Sant Joan les Abadesses amb rampes inferiors al 5%, seguit d'un petit descans per rependre el trams final de l'ascensió amb rampes d'entre el 5 i 7% bastant constants. Des de la collada, després d'un lleuger descens per l'obaga es torna a pujar lleugerament fins el Coll de Coubet.


Tram final molt suau del Coll de Caselles
Tram final molt suau del Coll de Caselles

COLL DE CASELLES

 

El Coll de Caselles, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa entre els volcans del Croscat i Santa Margarida, separa les valls d'Olot de la vall del Ser a Santa Pau. Des de la sortida d'Olot la carretera s'enfila d'una forma constant amb rampes força suaus d'entre el 3 i el 4% , amb algunes rampes màximes del 7% abans d'arribar a Can Xel. Des d'aquí un pla ascendent ens portarà fins el coll propiament dit, per enfilar la ràpida baixada fins a Santa Pau, camí de Banyoles.


Espectacular pujada a Falgons
Espectacular pujada a Falgons

COLL DE FALGONS

 

La "perla" final de la Marxa de les Goges. Només 2 km de pujada, però es pot comptar metre a metre per la seva duresa. Coll inèdit que uneix Mieres amb Falgons amb un desnivell de 135 m i una pendent mitjana del 8%. La pendent màxima s'ha de situar amb rampes d'entre l'11 i el 18%, amb alguns petits descansos. Carretera molt estreta que exigeix concentració i força en el tram final de la marxa. Un cop superat el coll, molta atenció als primers trams de la baixada fins a Sant Miquell de Campmajor. Des del coll només ens quedaran 10 km per l'arribada a Banyoles.